Meten van TBC

Applicatie Samenvatting
  • Analyt: tert-butyl catechol (TBC)
  • Detector: OMA-300 
  • Process Analyzer
  • Proces Stroom: butadieen
  • Zero Fluid: Pure isopropanol
  • Meetbereik: 0-200 ppm

Introductie:
Polymerisatieremmers zijn chemische stoffen die reactieve monomeren stabiliseert en polymerisatie voorkomt. Indien te weinig inhibitor wordt toegevoegd aan een reactief monomeer kan er polymerisatie optreden in leidingen en vaten. Anderzijds, als er teveel inhibitor wordt toegevoegd kan het eindproduct moeite hebben met polymeriseren op een aangegeven stadium.

Monitoring tert-Butyl Catechol (TBC) in butadien

TBC wordt gewoonlijk toegevoegd als een polymerisatieremmer aan monomeren zoals butadien en styreen. De concentratie van TBC in monomeer moet worden geregeld op ongeveer 100 ppm om  spontane polymerisatie en afval te voorkomen.

TBC heeft een duidelijke UV-absorptie curve die het OMA systeem toestaat om  real-time concentratie gemakkelijk te  controleren. De “full-spectrum” analyse is van cruciaal belang voor de differentiatie van TBC absorptie van andere onzuiverheden zoals tolueen.

Aangezien zuivere vloeistof butadien zeer moeilijk te bereiden is voor systeem blanking doeleinden (d.w.z. bij normale temperaturen en drukken), wordt er zuiver isopropanol gebruikt om het instrument op nul te zetten. De full-spectrum analyse maakt normalisatie van de discrepantie tussen het butadien spectrum en isopropanol spectrum mogelijk.

De OMA voert continu de TBC outputs door naar de hoofdcomputer van de fabriek, het verstrekt nieuwe metingen met een interval van 1 seconde - veel sneller dan de traditionele HPLC voor deze toepassing (15 minuten interval). Responstijd is van cruciaal belang om snel te reageren op plotselinge veranderingen in de TBC concentratie.

Ankersmid Process          info@mc-products.com,  (31)-0548-59 59 69