Calomat 6

Voor continue meting van waterstof en edelgas wordt de thermische geleidbaarheid van het sample gas gemeten en gebruikt om de concentratie te berekenen. Alleen binaire gasmengsels kunnen direct worden gemeten.

Indien meer dan twee componenten aanwezig zijn moeten de concentraties van alle andere bestanddelen apart worden gemeten met een andere meetmethode. De CALOMAT 6 kan interne kruis correctie uitvoeren na de verzending van de externe meetresultaten.

De CALOMAT 6 valt op door zijn hoge meetbereik en een lage T90 tijd.

De CALOMAT 6 is een high-end analyzer die beschikbaar is in een 19 "ontwerp of in een veld unit voor montage in de open lucht. Met de extra controle-eenheid en de veld unit is de CALOMAT 6 geschikt om in de Ex-zone 1 of 2 te worden geïnstalleerd. De toepassingsmogelijkheden van de CALOMAT 6 omvatten alle gebieden van de gaszuiverheid meting tot het gebruik in procesbewaking en controles om de productkwaliteit te verzekeren.

De analyzer kan gemakkelijk geïntegreerd worden in een automatiseringssysteem via RS 485, Profibus DP en PROFIBUS PA-interface, daarnaast kunnen ze worden geparametriseerd en worden beheerd met behulp van de PDM tool.

Voor snel en eenvoudig onderhoud kan de analyzer ook communiceren met de Siprom GA software tool die is geïntegreerd op het  Ethernet via TCP / IP.

Ex-uitvoeringen
Met behulp van een optionele purge eenheid is de CALOMAT 6, OXYMAT 6 en ULTRAMAT 6 in veldbehuizing toepasbaar in explosie gevaarlijke omgevingen. Voor zowel meting in brandbare en niet brandbare gassen.

Ankersmid Process          info@mc-products.com,  (31)-0548-59 59 69