Cavity Ring-Down Spectroscopy

Cavity Ring-Down Spectroscopy (CRDS) werkt door het afstemmen van lichtstralen op de unieke moleculaire vingerafdruk van het monster. Door het meten van de tijd die het licht nodig heeft om te vervagen of “ring down”, ontvangt u een accurate moleculaire telling in milliseconden. De tijd van licht verval is een exacte, niet-invasieve en snelle methode om verontreinigingen te detecteren in  lucht, gas en zelfs in de adem.

Hoe het werkt:
Een Continuous Wave (CW) diodelaser zendt een gerichte lichtstraal door middel van een ultra-sterk reflecterende spiegel in de absorptie cel (holte).Het licht reflecteert heen en weer tussen twee spiegels tot een totale weglengte van 100 kilometer.Zodra de fotodiode detector een vooraf ingesteld niveau lichtenergie "ziet", wordt de lichtbron afgeleid.Bij elke succesvolle weerkaatsing gaat er een klein beetje licht door de spiegel heen en gemeten door een licht detector.Zodra het licht "rings down", bereikt de detector een nulpunt lichtenergie in milliseconden. De meting is voltooid.

CRDS SCHEMATIC
  • De belangrijkste componenten zijn:
  • Diodelaser: Geeft lichte energie
  • Isolator:Voorkomt feedback van lichtenergie met het bemoeien met de laser Acousto-Optical
  • Modulator: Bekisting apparaat voor de lichtbron
  • Fotodiode: Bewaakt de lichtenergie van de absorptie cel
  • Trigger: werkt samen met de fotodiode en zendt signaal naar de AOM de gedempte cyclus activeren.

PRINCIPE VAN CRDS
Het computergestuurde systeem stemt de laser af op de absorptie piek van de steekproef soorten om de τ lege waarde, gelijk aan een nullijn correctie te bepalen.Het stemt terug naar de absorptiepiek om de τ waarde te meten, afhankelijk van de monsterspecies wordt de concentratie bepaald.De concentratie van de monsterspecies direct berekend met de bovenstaande vergelijkingen.

Categorie

Serani Software

Serani Software

Serani Analyzer Interfacfe Software biedt gebruikers een nieuwe manier om hun analysers op afstand te beheren. 

Spark platform

Spark platform

De Spark is de goedkoopste CRDS analyzer op de markt en biedt krachtige prestaties, het hoogste bereik. En de hoogste snelheid van een Tiger analyzers. De Spark is bruikbaar voor detectie van H2O en andere moleculen, De Spark is ideaal voor: cilinder analyse, industriële en medische gassen en vele andere toepassingen. 

CO-Rekt

CO-Rekt

De CO-Rekt maakt het gebruik van Tiger's krachtige CRDS technologie mogelijk en kan gebruikt worden als CO, H2O, CH4 en CO2- analyser in SMR en HyCO processen. 

HALO Platform

HALO Platform

De HALO is ons meest veelzijdige analyser, met een perfecte mix van hoge prestaties, compact en kostenefficiëntie. De HALO wordt gebruikt om een ​​grote verscheidenheid aan gassen zoals hydriden, fluoriden, edelgassen en meer te analyseren.
 

LaserTrace System

LaserTrace System

De LaserTrace is ons krachtigste gasanalyser met detectielimieten die zo laag gaan als 50 ppt, geschikt voor het meten van vier moleculen op vier afzonderlijke lijnen. Het systeem is geschikt voor H2O , CH4 en O2 metingen in bulkgas maar ook voor vele andere moleculen en toepassingen. 

Prismatic 2

Prismatic 2

De Prismatic 2 is een multi-species analyser voor de controle van sporen van 4 moleculen in een gasstroom. Het is een ideale oplossing voor toepassingen die gelijktijdige analyse van analyten real-time vereisen. 

Tiger-i platform

Tiger-i platform

De Tiger-i biedt 's werelds beste, meest betrouwbare manier voor het opsporen van verontreinigende stoffen en broeikasgassen. 

Aloha H2O Series

Aloha H2O Series

De ALOHA H2O serie biedt 's werelds beste detectielimieten voor vocht in ammoniak ( zo laag als 2 ppb ) . Ultrazuiver ammoniak is een belangrijke bouwsteen voor de vervaardiging van HB LED's en geavanceerde GaN op Si apparaten  

Ankersmid Process          info@mc-products.com,  (31)-0548-59 59 69