Analyzers in Acetone and Phenol Productie

Aceton en fenol zijn twee van de meest geproduceerde organische chemicaliën ter wereld. Met een jaarlijkse productiecapaciteit van 5 miljard en 7 miljard kilogram. Elke verbinding dient als basis voor een groeiend aantal waardevolle producten, zoals epoxy's, wasmiddelen, verfverdunners en farmaceutische producten. In feite worden beide verbindingen naast elkaar vervaardigd in het cumeen proces.
Isopropylbenzeen, beter bekend als cumeen, is een zeer populaire verbinding die gebruikt wordt als tussenproduct voor veel andere chemicaliën (vooral voor het creëren van aceton en fenol). Veel productie installaties maken gebruik van online stream composition analyzers binnen een uitgebreid productieproces voor een zo goed mogelijk controle.

Het cumeen proces komt door een reactie van verdampte benzeen en propyleen, die samen een 50/50 stroom cumeen en benzeen oplevert. Hier wordt directe kennis van de stroom samenstellingen verschaft en dit zorgt voor een nauwkeurige meting van de reactie. Daarnaast wordt het gebruikt voor reflux rates zodat er maximale terug winst van cumeen is.

Net zoals hierboven zorgt het monitoren van di-isopropyl benzeen, benzeen en APHA kleur verder stroomafwaarts voor efficiënte scheiding van cumeen en het voldoen aan kwaliteitscontrole specificaties. In de uiteindelijke oxidatie en zuiveringsstappen worden zowel aceton en phenol recovery stromen gemeten.

Ankersmid Process          info@mc-products.com,  (31)-0548-59 59 69