AFP Aërosolen filter

Applicatie
Het Ankersmid aerosolen filter is filter extreem kleine vloeistof deeltjes / zure mist. Het wordt aanbevolen voor monstername gassen met een zuurdauwpunt boven 100 C. Bijvoorbeeld zware olie, kolen en zuurstof glasovens.

Het filter filtert de extreem kleine vloeistof deeltjes, die zo fijn zijn dat ze geen druppel vormen in de koeler en daardoor niet afgescheiden kunnen worden.
Ook kunnen de zuur druppeltjes ontstaan na drukverhoging en na flowmeters. Voorkomen is beter dan filteren. Voorkom koude spots vooraan uw analyse!
De meest ideale positie is net voor de analyser
Voor extra bescherming is de uitvoering met een gentegreerd hydrofobisch membraan, dat als vloeistof stop fungeert.

Omschrijving
Het filterelement bestaat uit 2 delen en dit filter is het enige filter in onze reeks dat van binnen naar buiten stroomt
De binnenkant voorzien van zeer fijne glasvezellamellen bindt de deeltjes die verzadigd zijn in het gas en voert deze met het gas naar de grote buitenste laag.
Hier kunnen kan de mist toch druppels vormen en wordt zo door de verticale stromingsrichting en de wet van de zwaartekracht afgescheiden van het gas
Zelfs als het filterelement helemaal verzadigd is blijft het volledig effectief. Zelfs normale deeltjes benvloeden de werking niet.
Dit maakt de standtijd nagenoeg onbeperkt.
De vezels zijn vervaardigd uit PVDF om reactie met het gas te voorkomen.
Het hydrofobisch membraan sluit het totale filter af bij vochtdoorslag.

Door de glazen buitenzijde kunt u eenvoudig zien wat er met de vloeistof gebeurd en hoeveel er in zit.
De afdichtingen zorgen voor een gasdichte uitvoering.

Vanwege de standaard afmetingen en functionaliteit is de bevochtiger ook compatibel met andere commercile merken. Het glas is eenvoudig te demonteren zonder gereedschap.

Optioneel kan de bevochtiger voorzien worden van een vloeistof sensor, automatische drain, slangenpomp, vloeistof verzamelvat of een combinatie hiervan

Let op bijdemontage, zuurt brandt!!

* Filtering > 99,9999% voor deeltjes > 0,1m
* Optioneel hydrophobic membraan ter bescherming van de analyser
* Visuele controle van buitenzijde
* Eenvoudige vervanging van het filterelement
* Wandmontage 
Ankersmid Process          info@mc-products.com,  (31)-0548-59 59 69